+31 (0)187 491 755
Wat is de beste keuze bij het financieren van een keuken?

Wat is de beste keuze bij het financieren van een keuken?

  • Home
  • Nieuws
  • Wat is de beste keuze bij het financieren van een keuken?
24/7 schade melden

Wat is de beste keuze bij het financieren van een keuken?

Overweegt u een nieuwe keuken? Gebruikt u uw spaargeld of sluit u een tweede hypotheek af?


Een nieuwe keuken of badkamer verhoogt het wooncomfort, maar hoe financiert u de verbouwing? Gebruikt u spaargeld of sluit u er een lening voor af?

Over spaargeld is de rentevergoeding laag. De frustratie hierover stimuleert om geld te laten rollen. U kunt een nieuwe auto kopen, maar investeren in de eigen woning is waarschijnlijk een slimmere keuze. Het verhoogt het wooncomfort en de waarde van het huis. U kunt spaargeld ook achter de hand houden en een financiering regelen voor de keuken of voor een andere verbouwing. De plussen en minnen van de keuzes lichten wij toe.

Spaargeld gebruiken, het levert toch niets op.

De goedkoopste manier van financieren is natuurlijk met spaargeld, maar houd er wel rekening mee dat u het spaargeld niet weer terug kunt halen. U kunt verbouwen met spaargeld, maar alleen met geld dat u over heeft. Als u volgende maand geld nodig hebt voor een andere auto, moet het geld wel beschikbaar zijn. Hier weer een lening voor afsluiten kan natuurlijk niet uit. Voor een consumptief krediet betaalt u namelijk een veel hogere rente in vergelijking met een tweede hypotheek. Houd dus altijd voldoende geld achter de hand. Ook als sparen bijna niets meer oplevert aan spaarrente.

Of kiezen voor een tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek is aantrekkelijk door de relatief lage hypotheekrentes van dit moment. U kunt de hypotheekrente twintig jaar vastzetten tegen een hypotheekrente van nog geen vier procent. Een tweede hypotheek heeft wel een groot nadeel. U maakt namelijk hoge aanvullende kosten. De hypotheekadviseur brengt kosten in rekening en bijvoorbeeld de notaris ook. Door deze kosten kan het vaak niet uit om voor een verbouwing van een paar duizend euro een tweede hypotheek af te sluiten. Bespreek ook goed met de hypotheekadviseur wat de financiële consequenties zijn van een tweede hypotheek.

Of u koopt het perfecte huis!

U kunt kiezen voor een verbouwing, maar u kunt er ook voor kiezen om uw huis te verkopen. Vervolgens kunt u een huis kopen dat volledig voldoet aan de wensen. Huiseigenaren die grotendeels tevreden zijn met de huidige woning kiezen waarschijnlijk voor een verbouwing. Als het huis ook op andere fronten niet meer voldoet, is het mogelijk tijd voor de volgende stap in de wooncarrière. Bedenk wel dat een ander huis kopen nog hogere kosten met zich meebrengt. Maar de voordelen kunnen de extra kosten doen vergeten.

Wat u ook doet, doe het weloverwogen. Een verbouwing, en ook een verhuizing is financieel (en emotioneel) zwaar, maar kan het wooncomfort wel verhogen.

Terug naar het overzicht