+31 (0)187 491 755
Verduurzamen van uw woning

Verduurzamen van uw woning

24/7 schade melden

In de huidige tijd is verduurzamen van uw woning belangrijker dan ooit. Het Nationaal Warmtefonds is opgericht om woningeigenaren te ondersteunen bij de financiering hiervan. U kunt via dit fonds een renteloze lening tussen de 1.000 en 25.000 euro afsluiten. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Energiebespaarlening met verzamelinkomen tot 48.625 euro

Als u een verzamelinkomen hebt tot maximaal 48.625 euro per jaar, kunt u via het Nationaal Warmtefonds renteloos geld lenen via de Energiebespaarlening. U moet het geleende bedrag besteden aan verduurzaming van uw woning zoals spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen of een warmtepomp.

Energiebespaarlening met hoger verzamelinkomen

Ook als u een hoger verzamelinkomen hebt dan 48.625 euro per jaar kunt u de Energiebespaarlening afsluiten. U betaalt dan wel rente, die per woonplaats verschilt. Sommige provincies bieden een verlaagde rente aan om de lening te stimuleren, andere niet. Raadpleeg de website van het Nationaal Warmtefonds voor de exacte regels in uw regio.

Hogere Energiebespaarlening voor zeer energiezuinige woning

Als u ervoor kiest om uw woning zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal te maken, dan is het mogelijk om tot 65.000 euro te lenen via het Nationaal Warmtefonds. Dit geldt voor woningen die bijvoorbeeld energieneutraal worden, dus maximaal evenveel energie verbruiken als op een duurzame manier wordt opgewekt. Hiervoor gelden hoge eisen op het gebied van isolatie, ventilatie en kierdichtheid.

Looptijd van de Energiebespaarlening

De looptijd van de Energiebespaarlening hangt af van het geleende bedrag. U kunt kiezen uit een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar, dit is afhankelijk van het bedrag dat u leent:

Er zijn onder bepaalde voorwaarden extra aflossingen mogelijk op de lening.

Energiebesparing en BKR-registratie

Let op dat energiebesparing leidt tot een BKR-registratie. Dit is geen belemmering zolang u de lening op tijd aflost. Echter, het kan invloed hebben op de maximale hypotheek die u kunt afsluiten, omdat BKR geregistreerde leningen kunnen resulteren in een lagere hypotheek.

Terug naar het overzicht