+31 (0)187 491 755
Subsidies voor isolatie en duurzame warmte

Subsidies voor isolatie en duurzame warmte

  • Home
  • Nieuws
  • Subsidies voor isolatie en duurzame warmte
24/7 schade melden

Subsidies voor isolatie en duurzame warmte

Voor isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp of een aansluiting op een stadsverwarming kunt u aantrekkelijke subsidies krijgen van de Rijksoverheid. Dit zal de investeringskosten aanzienlijk verlagen.


Subsidie voor isolatie

Door uw huis te isoleren voorkomt u veel energieverlies. Uw huis blijft lekker warm en u bespaart op de kosten voor energie. En daarnaast is het natuurlijk goed voor het milieu. Vandaar dat de overheid subsidie verstrekt voor isolatie van uw woning: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt deze subsidie voor isolatie verkrijgen vanaf iedere energiebesparende maatregelen die u aan uw woning laat uitvoeren. 

Met deze landelijke subsidie krijgt u ongeveer 15 procent van de investering terug. Maatregelen waarvoor u subsidie kunt krijgen, zijn onder andere isolatie van het dak, de buitenmuren, de vloer en hoogrendementsglas. 

Let op! De subsidieaanvraag dient u in nadat beide maatregelen zijn uitgevoerd, maar binnen een jaar na uitvoering en betaling van de eerste maatregel.

Subsidie voor duurzame warmte

U kunt van de Rijksoverheid een subsidie krijgen voor apparaten die zorgen dat uw huis wordt verwarmd en waardoor u warm water tot uw beschikking heeft. Denk hierbij aan:

In de Energiesubsidiewijzer kunt u checken of er in uw woonplaats ook een lokale subsidie voor isolatie bestaat.

Terug naar het overzicht