+31 (0)187 491 755
Stormschade: Wat krijgt u terug van de verzekering?

Stormschade: Wat krijgt u terug van de verzekering?

  • Home
  • Nieuws
  • Stormschade: Wat krijgt u terug van de verzekering?
24/7 schade melden

Stormschade: Wat krijgt u terug van de verzekering?

Een opstalverzekering verzekerd uw huis tegen stormschade. Een autoverzekering keert niet altijd uit bij stormschade.


Door storm kan uw huis beschadigd raken. Er waait bijvoorbeeld een boom om en valt op uw huis. Wat keert uw verzekeraar uit bij stormschade? 

Storm en andere weersomstandigheden kunnen zorgen voor hoge kosten. Schade aan uw huis kunt u claimen op de opstalverzekering. Voor schade aan uw auto kunt u eventueel terecht bij de autoverzekeraar. Hetzelfde geldt eventueel voor de caravan en de camper. Zelfs de aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen stormschade.

Schade aan uw huis door een storm

Een eerste voorwaarde voor een uitkering door storm is uiteraard dat er sprake is van een storm. Dit wordt gemeten door het KNMI. Storm kan flinke schade aan uw huis veroorzaken. Wat dacht u van een stukgewaaide dakkapel. Door de dakkapel kan het dak mogelijk ook nog op andere plekken beschadigd raken. Vaak hanteren verzekeraars wel een eigen risico van 2 promille van het verzekerd bedrag. Verzekeraars hanteren vaak een minimaal eigen risico van 225 euro en een maximum van bijvoorbeeld 500 euro. Dit komt nog bovenop het standaard eigen risico.

Is stormschade aan uw auto verzekerd?

Uw auto kan zwaar beschadigd raken door storm. Door afvallende takken kan uw auto zo zwaar beschadigd raken dat herstellen niet meer mogelijk is. U krijgt schade door storm uitgekeerd als u gekozen hebt voor de WA beperkt casco of voor de WA casco verzekering. Auto’s die uitsluitend WA verzekerd zijn, volgt dus geen uitkering voor. Ook logisch, want in deze verzekering is alleen het aansprakelijkheidsrisico verzekerd. In de polisvoorwaarden kunt u lezen hoe het geregeld is met het eigen risico. Verzekeraars houden namelijk van elkaar afwijkende voorwaarden aan.

Is mijn camper verzekerd tegen stormschade?

Een camper is een motorrijtuig die u net als de auto op verschillende manieren kunt verzekeren. Ook hierbij geldt dat er geen uitkering volgt als de camper uitsluitend WA verzekerd is. Bij de uitgebreidere verzekeringsvormen geldt er meestal een uitkering. Als uw camper WA casco (all risks) verzekerd is, volgt er een uitkering bij stormschade. Bij beperktere dekkingen is het nog maar de vraag of er een vergoeding volgt. Op de polis of in ieder geval in de polisvoorwaarden staat of stormschade verzekerd is.

Is storm ook verzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering?

Wist u dat u ook aansprakelijk gesteld kunt worden voor schade veroorzaakt door uw eigen woning? Als er bij storm een dakpan van uw huis afwaait en een voetganger raakt, ontstaat er een probleem. Als eigenaar van het huis bent u aansprakelijk voor deze schade. Gelukkig kunt u de claim weer neerleggen bij de verzekeraar waar de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is afgesloten.

Terug naar het overzicht