+31 (0)187 491 755
Reisverzekering - Verzekert u de medische kosten mee?

Reisverzekering - Verzekert u de medische kosten mee?

  • Home
  • Nieuws
  • Reisverzekering - Verzekert u de medische kosten mee?
24/7 schade melden

Uw zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar toch is het nog niet in alle gevallen goed genoeg geregeld. De reisverzekering kan uitkomst bieden.

Een reisverzekering afsluiten is aan te raden als u op vakantie gaat. Optioneel kunt u ook de medische kosten meeverzekeren, maar is het ook noodzakelijk? In de zorgverzekering kunt u 100 procent van de buitenlandse zorgkosten meeverzekeren.

Wat kunt u van de zorgverzekering verwachten in het buitenland?

De zorgverzekering kunt u ook in het buitenland op vertrouwen, maar er zijn uitzonderingen. Als de medische zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland, kunt u van de zorgverzekeraar wel een rekening krijgen voor een deel van de buitenlandse zorgkosten. De verzekeraar vergoedt namelijk de kosten tot het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Een bepaalde medische behandeling kost bijvoorbeeld in Nederland 1.000 euro. Als u in het buitenland met spoed dezelfde medische behandeling nodig heeft, vergoedt de verzekeraar de kosten. De verzekeraar kan de vergoeding wel beperken tot 1.000 euro, dus tot de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Het meerdere betaalt u zelf.

De medische kosten in de reisverzekering meenemen

Het verzekeren van de buitenlandse zorgkosten is in de meeste reisverzekeringen optioneel. Als u in de zorgverzekering geen volledige dekking heeft, kunt u het probleem ondervangen door het meeverzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Zo voorkomt u dat u speciaal voor de medische kosten in het buitenland een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten.

Neem geen risico met het verzekeren van de medische zorg

De medische zorg in landen als de Verenigde Staten en Canada is duur in vergelijking met Nederland, maar ook in Europese landen kunt u tegen hoge medische kosten aanlopen. Bijvoorbeeld in Spanje kunt u voor spoedeisende zorg naar een privékliniek worden gebracht. Hier liggen de kosten hoger dan in Nederland gebruikelijk is. Neem geen risico met het verzekeren van de zorg, kies dus voor een 100 procent dekking van de kosten.

Waarom toch kiezen voor het verzekeren in de reisverzekering?

Gat u op wintersport om te skiën? Dan is er een extra reden om te kiezen voor het verzekeren van de medische kosten in de reisverzekering. Wist u dat kosten van een reddingsactie met een helikopter of als u via een reddingsbrigade van de piste wordt gehaald niet verzekerd zijn in de zorgverzekering? Ook niet met de aanvullende zorgverzekering. De reisverzekering met een ruime dekking biedt uitkomst.

Terug naar het overzicht