+31 (0)187 491 755
Rechtsbijstandsverzekering - Heeft u die al afgesloten?

Rechtsbijstandsverzekering - Heeft u die al afgesloten?

  • Home
  • Nieuws
  • Rechtsbijstandsverzekering - Heeft u die al afgesloten?
24/7 schade melden

Rechtsbijstandsverzekering - Heeft u die al afgesloten?

Een rechtsbijstandsverzekering kan zinvol zijn. Wanneer kunt u er gebruik van maken?


Waarom zou u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? U heeft toch nooit een geschil! Wij geven u een aantal redenen waarom de verzekering toch nuttig is. 

Bij het kopen of verkopen van een huis wordt vaak gedacht aan het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering, maar ook bij andere conflicten kan de verzekering van pas komen. U heeft bijvoorbeeld een geschil met uw werkgever, de gemeente of met de verhuurder van uw huurhuis. Voor een naar verhouding laag bedrag per maand kunt u hulp verwachten van juristen van de verzekeraar. Een veilig gevoel, zeker als er problemen ontstaan.

U kunt aansprakelijk gesteld worden voor schade

U heeft zelf een uitbouw geplaatst en vervolgens heeft de buurman waterschade. Komt dit door uw uitbouw? Vooral als het om een grote schade gaat, kunt u een claim tegemoetzien. Dit kan een juridisch getouwtrek worden. Advocaten hebben flinke uurtarieven, dus ook als het niet voor de rechter komt, kunnen de kosten al in de duizenden euro’s lopen. Aan de andere kant kunt u zelf ook in een situatie terechtkomen dat u schade oploopt door toedoen van anderen. Met een rechtsbijstandsverzekering kunt u de juridische kosten bij de verzekeraar neerleggen.

Wanneer kunt u een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering?

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt waaruit blijkt dat de kans op een claim op de rechtsbijstandsverzekering toch redelijk groot is.

Arbeidsgeschil

Om een fout tijdens het werk wordt u op staande voet ontslagen. Volgens de werkgever is de fout zwaar verwijtbaar en de arbeidsovereenkomst voortzetten is onbespreekbaar. De werkgever moet een erg goed verhaal hebben anders is op deze manier ontslagen worden niet toegestaan. De rechter kan het ontslag terugdraaien of een geldelijke vergoeding aan de werkgever opleggen, maar de juridische kosten kunnen een reden zijn om het ontslag niet aan te vechten. Met een rechtsbijstandsverzekering staat u sterk en hoeft u de juridische kosten niet zelf te betalen.

Geschil met winkelier of een fabrikant

U laat een nieuwe keuken plaatsen, maar u heeft niet geleverd gekregen wat afgesproken is. Of de factuur komt onredelijk hoog uit. Als particulier staat u zwak tegenover een grote keukenleverancier en zult u snel geneigd zijn om toch maar akkoord te gaan, maar eigenlijk voelt het niet goed. Met een verzekering tegen deze kosten blijft u vechten voor uw rechten. In een uiterste geval doet de rechter er een uitspraak over.

U raakt arbeidsongeschikt door een ongeval

U wordt aangereden waardoor u arbeidsongeschikt raakt. Door het ongeval maakt u hoge kosten en uw inkomen valt weg. In bepaalde gevallen moet de schuld nog juridisch uitgevochten worden. Zonder een rechtsbijstandsverzekering zijn de kosten om aansprakelijkheid van de andere partij aan te tonen niet te dragen. Met de rechtsbijstandsverzekering krijgt u waar u recht op hebt.

Terug naar het overzicht