+31 (0)187 491 755
Passen de premie en de dekking van uw autoverzekering nog bij u?

Passen de premie en de dekking van uw autoverzekering nog bij u?

  • Home
  • Nieuws
  • Passen de premie en de dekking van uw autoverzekering nog bij u?
24/7 schade melden

Passen de premie en de dekking van uw autoverzekering nog bij u?

Net zoals uw auto, vereist ook de autoverzekering regelmatig onderhoud.


Een autoverzekering heeft periodiek aandacht nodig. Heeft u uw autoverzekering al jaren geleden afgesloten? Er bestaat een kans dat u kunt besparen op de premie. Graag kijken wij hoeveel u kunt besparen. Natuurlijk letten wij ook op de kwaliteit van de verzekeraar en de polisvoorwaarden. Door het ouder worden van de auto is de auto nu mogelijk over verzekerd. Te veel betalen kunt u voorkomen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er uitgegaan van een momentopname. We adviseren u de verzekering die op dat moment het beste bij u en bij de auto past. In de loop der jaren wordt de auto ouder, de verzekeraars voeren veranderingen door in de premies die ze in rekening brengen en eventueel ook in de polisvoorwaarden. Daarom willen wij graag samen met u beoordelen of de huidige autoverzekering nog steeds de beste keuze is.

Hoe kunt u besparen?

De laatste jaren is de autoverzekering gemiddeld duurder geworden. Verzekeraars moesten de premies verhogen door sterk gestegen schadelasten. De verschillen tussen verzekeraars zijn hierdoor groter geworden. Er zijn verzekeraars die de autoverzekering de afgelopen jaren al tientallen procenten verhoogd hebben. Terwijl andere verzekeraars genoegen kunnen nemen met een veel kleinere stijging van de premie. Wij kunnen nagaan wat andere verzekeraars u in rekening brengen.

Kies weloverwogen een autoverzekering

Onterecht leeft het idee dat er geen verschillen zitten tussen de autoverzekeringen van de diverse verzekeraars. In grote lijnen zijn de voorwaarden gelijk, maar op belangrijke punten zijn er verschillen. Met een nieuwe auto kiest u bijvoorbeeld voor een verzekering met de nieuwwaarderegeling. Dat houdt in dat de verzekeraar na schade niet uitgaat van de dagwaarde van de auto, maar van de nieuwwaarde. Ook brengen de verzekeraars sterk uiteenlopende eigen risico’s in rekening. Win dus wel advies bij ons in voordat u een verzekering kiest. Het is niet één pot nat. Daarom vergelijken wij ieder jaar gratis uw autoverzekering om te beoordelen of de verhouding tussen de premie en de voorwaarden van de verzekering nog steeds de beste optie voor u is.

Kunt u de oude autoverzekering inruilen?

Een autoverzekering sluit u af voor een periode van een jaar. Na het eerste jaar wordt de verzekering voortgezet, maar vanaf dat moment is de polis dagelijks opzegbaar. U zit dus niet weer voor een jaar aan de verzekering vast. Ook bij het verkopen van uw auto kunt u de verzekering beëindigen. De verzekeraar mag tussentijds een premieverhoging doorvoeren voor alle autoverzekeringen, maar dat maakt de autoverzekering voor u opzegbaar. Ook in het eerste verzekeringsjaar.

Wij hebben met meerdere verzekeraars een samenwerking. Hierdoor kunnen wij de beste deal voor u uitonderhandelen bij de verzekeraars. Hierbij letten wij niet alleen op de premie. De voorwaarden zijn namelijk nog belangrijker. Bij schade wilt u geen onaangename verrassing krijgen. Wij behartigen uw belangen ook nog eens ten opzichte van de verzekeraars. 

Terug naar het overzicht