+31 (0)187 491 755
Misverstanden over een reisverzekering

Misverstanden over een reisverzekering

  • Home
  • Nieuws
  • Misverstanden over een reisverzekering
24/7 schade melden

Het afsluiten van een reisverzekering voor de vakantie is niet verplicht, maar het niet verzekeren is riskant. Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet?

Op vakantie kunt u maar beter kiezen voor een reisverzekering. Uw spullen kunnen gestolen worden of door omstandigheden moet u wellicht eerder naar huis vliegen. Ook medisch kan u iets overkomen waar de reisverzekering een dekking voor kan bieden. Het niet verzekeren kan u geld besparen, maar weet wel wat de risico’s zijn. Laat het verzekeren niet achterwege om de verkeerde redenen. Een aantal vooroordelen over de reisverzekering willen wij ophelderen.

Blijft u binnen Europa? Een aanvullende zorgverzekering hoeft niet

De zorgverzekering (basisverzekering) biedt een wereldwijde dekking, maar het bedrag dat verzekeraars uitkeren bij medische kosten in het buitenland zijn wel beperkt tot de kosten die in Nederland gebruikelijk is. Bijvoorbeeld in de VS kunnen de kosten van een medische behandeling wel het veelvoudige zijn van de in Nederland gebruikelijke kosten. Maar ook in Europa kan het u overkomen. Tijdens een vakantie in Spanje wordt u bijvoorbeeld in een privékliniek opgenomen voor een noodzakelijke medische behandeling. Ook in Zwitserland en Frankrijk kunnen de kosten hoog oplopen. Verzeker de medische kosten dus goed.

Met een goede zorgverzekering heeft u geen reisverzekering nodig

Medische kosten in het buitenland goed verzekeren is verstandig, maar het maakt de reisverzekering niet overbodig. U krijgt hulpverlening vanuit Nederland bij noodsituaties en uw bagage is verzekerd tegen bepaalde risico’s. Moet u eerder terug naar huis of kunt u door overmacht juist niet naar huis? De extra reiskosten of verblijfkosten vergoedt de verzekeraar. Ook de communicatiekosten draagt de verzekeraar. Bij overlijden kan er een vergoeding uit de reisverzekering komen. Met dit bedrag kan het lichaam naar Nederland worden vervoerd. Ook diefstal van geld kunt u meeverzekeren.

Op vakantie binnen Nederland?

Voor een vakantie in Nederland is de reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker wel aan te raden. Ook in Nederland kunnen uw spullen worden gestolen. Het risico is kleiner, maar overleg eerst met uw verzekeringsadviseur voor u besluit om onverzekerd op vakantie te gaan.

De doorlopende reisverzekering ook voor korte tripjes

Op een doorlopende reisverzekering kunt u een beroep doen tijdens de zomervakantie, maar wist u dat u ook dekking hebt als u één nachtje naar een bed & breakfast op de Veluwe gaat of bij een stedentrip met een overnachting in Groningen?

Een doorlopende reisverzekering, daar heeft u geen omkijken naar

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking, maar let wel op de dekking. Als u op wintersport gaat biedt de verzekering alleen dekking als wintersport in de polis is opgenomen. Let hier ook op bij gevaarlijke sporten. Paragliding is bijvoorbeeld standaard vaak niet meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering.

Terug naar het overzicht