+31 (0)187 491 755
Maak uw financiën inzichtelijk voor uzelf

Maak uw financiën inzichtelijk voor uzelf

  • Home
  • Nieuws
  • Maak uw financiën inzichtelijk voor uzelf
24/7 schade melden

Maak uw financiën inzichtelijk voor uzelf

Uit onze financiële foto blijkt in één oogopslag hoe u er financieel voor staat.


Uw verzekeringen periodiek met de adviseur doornemen is belangrijk, maar er is nog een reden voor een afspraak met de adviseur. Laat eens een financiële foto van uzelf maken. Wat kunt u verwachten na uw pensionering en wat zijn de gevolgen van het overlijden van een van de gezinsleden?

Door een verandering in uw leven kunt u in een geheel andere situatie terechtkomen. Bijvoorbeeld het arbeidsongeschikt raken kan financieel diepe sporen nalaten. Niemand kan voorspellen hoe en wanneer uw leven ingrijpend gaat veranderen, maar het is wel verstandig om financieel rekening te houden met een aantal omstandigheden.

Maak een scan van uw huidige situatie

Ook zonder ingrijpende gebeurtenissen is het belangrijk om te achterhalen waar u financieel staat. Ligt u bijvoorbeeld op koers voor een pensioen waar u na pensionering van rond kunt komen? Laat ook eens nagaan of uw schadeverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en hypotheken niet goedkoper kunnen. Wat zijn de wensen voor de toekomst?

U kunt wensen hebben die flink veel geld kosten. Denk maar eens aan de wens om eerder te stoppen met werken of een sabbatical van een half jaar. Er kunnen ook kosten in het verschiet liggen waar u geld voor moet reserveren. Een goed voorbeeld hiervan is de studie van de kinderen of een verbouwing aan het huis. Voor het verbouwen is een hypotheek ook mogelijk, maar wat is de beste keuze? In een adviesgesprek met onze adviseur kunt u hier inzicht in krijgen.

Hoe zit het financieel na overlijden of bij arbeidsongeschiktheid?

Met uw huidige inkomen kunt u mogelijk wel rondkomen, maar op den duur kan de gezondheid te wensen overlaten. Bij arbeidsongeschiktheid hebben werknemers recht op een WIA-uitkering. Zelfstandigen kunnen vertrouwen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bij overlijden volgt er vaak een uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek, maar kan het gezin ook daadwerkelijk in het huis blijven wonen? U staat er liever niet bij stil, maar met dit soort situaties moet u wel rekening houden.

U kunt het ook te goed geregeld hebben

Er wordt gehamerd op het goed regelen van de financiën, maar u kunt bijvoorbeeld ook te goed verzekerd zijn. Bij een overlijden wordt er bijvoorbeeld via het pensioenfonds een nabestaandenpensioen uitgekeerd. Hierdoor kan een overlijdensrisicoverzekering met een hoog verzekerd bedrag eventueel verlaagd worden. Laat uw geldzaken alleen al om deze reden een keer doorlichten.

Terug naar het overzicht