+31 (0)187 491 755
Inboedelverzekering – Echt noodzakelijk?

Inboedelverzekering – Echt noodzakelijk?

  • Home
  • Nieuws
  • Inboedelverzekering – Echt noodzakelijk?
24/7 schade melden

Inboedelverzekering – Echt noodzakelijk?

U kunt niet zonder een inboedelverzekering. Onterecht wordt de noodzaak van deze verzekering soms niet ingezien.


Over de noodzaak van de inboedelverzekering wordt soms getwijfeld. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de inboedel niets waard is. Waarom is de inboedelverzekering noodzakelijk?

De waarde van een inboedel wordt vaak te laag ingeschat. Bij het schatten van de waarde gaan we namelijk uit van de grotere objecten in huis. De bank en de tafel en stoelen waren mogelijk niet duur, maar de inboedel is alles wat u in huis heeft. Dus ook uw kleding, keukengerei, telefoons en andere elektronica. Vergeet bijvoorbeeld de flatscreen televisie aan de muur niet. Bij een brand kunt u binnen een paar minuten uw huis en alles wat erin staat verliezen. Het leed kunt u niet voorkomen, maar wel de financiële ellende.

Om de kosten hoeft u het niet te laten

De kosten verschillen per regio en en kan ook behoorlijk verschillen per type woning. Gemiddeld zal dit tussen de 9 tot 30 euro per maand uitkomen. De kosten vallen mee als u er rekening mee houdt dat de verzekeraar tienduizenden euro’s uitkeert bij een flinke brand. Laat u goed informeren door één van onze verzekeringsadviseurs.

Wat heeft u aan waarde in huis?

U gaat niet met een lijstje door het huis om alles op waarde in te schatten. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Voor het vaststellen van het verzekerd bedrag kunt u gebruik maken van de ervaring en de verzamelde informatie door de verzekeraars. Door het beantwoorden van een aantal vragen kan de waarde van uw inboedel ingeschat worden. De verzekeraar stelt onder andere vragen over het gezinsinkomen en de gezinssamenstelling om een inschatting te kunnen maken. Er zijn zelfs al inboedelverzekeringen waar geen verzekerd bedrag meer in staat. In dat geval kan de verzekeraar ook nooit een beroep doen op onderverzekering.

Wanneer is er sprake van onderverzekering?

Bij een omvangrijke schade schakelt de verzekeraar een expert in om het schadebedrag vast te stellen. De expert kan ook een tweede opdracht meekrijgen, namelijk het vaststellen van het verzekerd bedrag. Als het verzekerd bedrag lager is dan de werkelijke waarde van de inboedel, is er sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt de schade maar deels gecompenseerd door de verzekeraar.

Met een huishouden kunt u niet zonder een inboedelverzekering. De kans op een aanzienlijke schade is klein, maar als u ermee te maken krijgt, gaat het gelijk om een behoorlijke schadepost. U heeft meer aan waarde in huis dan het op het eerste oog lijkt. Houd daar rekening mee bij de afweging om wel of geen inboedelverzekering af te sluiten.

Terug naar het overzicht