+31 (0)187 491 755
Hypotheekaanvragen stijgen

Hypotheekaanvragen stijgen

24/7 schade melden

Hypotheekaanvragen stijgen

In februari zagen we een opmerkelijke trend: het aanvragen van een hogere hypotheek voor verbouwingen neemt toe.


Stijging hypotheekaanvragen in februari

In februari was er een significante stijging van maar liefst 30% meer hypotheekaanvragen in vergelijking met een jaar eerder. Vooral valt op dat niet-kopers, die hun bestaande hypotheek willen verhogen, aanwezig zijn. Dit aantal heeft het hoogste punt bereikt sinds september 2022, met wel 16.000 aanvragen.

Wanneer is het verhogen van uw hypotheek een optie?

Het verhogen van uw hypotheek kan een goede keuze zijn als u thuis wilt verbouwen, maar niet voldoende spaargeld hebt. Hier zijn voorwaarden aan verbonden: U heeft ofwel overwaarde op uw woning of de verbouwing zal de waarde van uw woning verhogen. In beide situaties kunt u uw hypotheek verhogen tot maximaal 100% van de woningwaarde na de verbouwing.

Hoe kunt u uw hypotheek verhogen?

Zo kunt u uw hypotheek verhogen:

De toename in hypotheekaanvragen voor verbouwingen duidt op een herleving van de hypotheekmarkt. Het aantal aanvragen lijkt zelfs weer in de buurt te komen van de aantallen uit 2020/2021. Dus als u overweegt om uw woning te verbeteren, lijkt dit het juiste moment om de financieringsopties te onderzoeken.

Benieuwd naar uw opties?

Bent u benieuwd wat uw opties zijn? Maak dan een afspraak en wij rekenen voor u uit wat uw mogelijkheden zijn. En ook als u hypotheek nog niet zo heel lang loopt, is er vaak meer mogelijk dan u zelf denkt.

Terug naar het overzicht