+31 (0)187 491 755
Effectieve en betaalbare tips om inbraak te voorkomen

Effectieve en betaalbare tips om inbraak te voorkomen

  • Home
  • Nieuws
  • Effectieve en betaalbare tips om inbraak te voorkomen
24/7 schade melden

Effectieve en betaalbare tips om inbraak te voorkomen

Een inbraak schaadt u privacy. Met enkele eenvoudige tips verkleint u de kans aanzienlijk.


Bij inbraak kunt u de schade verhalen op uw verzekering. Maar voorkomen is natuurlijk beter. U kunt een duur beveiligingssysteem aanschaffen, maar inbraak voorkomen kan ook goedkoop. 

Een inbraak slaat een dikke deuk in uw veiligheidsgevoel. Het feit dat iemand is binnengedrongen in uw huis geeft een onveilig gevoel. Vaak wordt een huis na een inbraak goed beveiligd tegen hoge kosten. Dat is een logische reactie. U kunt het beter gewoon niet meemaken. Een dure beveiliging laten installeren is een goede manier om inbraak te voorkomen, maar ook met een klein budget kunt u al het nodige doen. Lees onze tips om inbrekers af te schrikken.

Laat ’s nachts een lampje branden

Met één lampje aan in de woonkamer kunt u van buitenaf de illusie wekken dat er nog iemand in de woonkamer zit. Een LED-lamp van 6 Watt, 8 uren per dag laten branden kost u ongeveer €4,- aan stroom per jaar. Om de kosten hoeft u het dus niet te laten. U verbruikt onnodig energie, maar met de zeer zuinige LED-lampen beperkt u het verbruik tot een minimum.

Sleutel buiten verstoppen? Niet meer doen!

Buiten een sleutel verstoppen is handig voor het geval u een keer geen sleutel bij u heeft. Het probleem is echter dat de meeste mensen niet creatief genoeg zijn hierin. Een sleutel in een plantenbak, onder de mat of boven de deur is vragen om problemen. Het kan handig zijn, maar u moet dan zeer creatief denken en de verstop plek zelf ook nog eens langere tijd kunnen onthouden.

Maak het inbrekers lastig

Vaak is een inbraak ingegeven door een gelegenheid. Het keukenraam staat bijvoorbeeld open en nergens brand licht. Binnen een paar minuten kunnen ze binnenstappen en rondneuzen tussen uw spullen. De kans op inbraak verkleint u als ze echt lawaai moeten maken om binnen te kunnen komen. Controleer voordat u weggaat of naar bed gaat alle ramen en deuren. Maak er een vast ritueel van.

Goede sloten en nauwkeurige afsluiting

Het vervangen van sloten is relatief duur, maar soms kan het gewoon niet anders. Een getrainde inbreker ziet aan de sloten op afstand al hoe lastig het openbreken van een deur is. Een nieuwe cilinder in het slot aanbrengen kan al een groot verschil maken. Voorkom ook dat deuren met een pasje te openen zijn. Trek een deur niet alleen dicht, maar draai hem ook op slot.

Snoei bosjes rondom kwetsbare plekken bij uw huis

Bij een poging tot inbraak is het wel erg prettig dat ze kunnen werken in de anonimiteit. Snoei bosjes rondom deuren en zorg ervoor dat ze zichtbaar zijn terwijl ze deuren of ramen willen openbreken. Zich niet kunnen verstoppen kan een reden zijn om uw huis over te springen.

Terug naar het overzicht