+31 (0)187 491 755
Een goed begin van 2024 - Controleer uw verzekeringen

Een goed begin van 2024 - Controleer uw verzekeringen

  • Home
  • Nieuws
  • Een goed begin van 2024 - Controleer uw verzekeringen
24/7 schade melden

Een goed begin van 2024 - Controleer uw verzekeringen

Begin het nieuwe jaar goed met voornemens voor zowel uw gezondheid als financiën.


Uw verzekeringen hebben aandacht nodig. Begin het nieuwe jaar goed en spreek uw verzekeringen door met één van onze verzekeringsadviseurs.

Is het al enige tijd geleden dat u samen met uw adviseur de verzekeringen hebt doorgenomen? Dan is het tijd voor een afspraak voor een adviesgesprek. In een half uurtje tot een uur kunnen we alle verzekeringen tegen het licht houden en bepalen of de verzekeringen nog voldoen. We kijken ook gelijk of het beter en goedkoper kan.

U weet niet wat 2024 u brengt

Door het verzekeren legt u financiële risico’s bij een verzekeraar neer. U weet niet wat er in 2024 gaat gebeuren, maar met de juiste verzekeringen voor nauwkeurig vastgestelde verzekerde bedragen kunt u voorkomen dat bijvoorbeeld uw huis onderverzekerd is na een brand. U kunt ook te ruim verzekerd zijn. Er is bijvoorbeeld nog een caravan verzekerd die u niet meer heeft of uw oudere auto is veel te ruim verzekerd. Na een gesprek met uw verzekeringsadviseur bent u weer goed verzekerd.

Hoeveel heeft u te besteden na uw pensionering?

U kunt nu indicatief vaststellen hoeveel u na uw pensioendatum te besteden krijgt. Uw inkomen bestaat na pensionering in ieder geval uit een AOW-uitkering en mogelijk daarnaast nog een aanvullend pensioen. De meeste mensen hebben een pensioentekort, maar gelukkig is er iets tegen te doen. Door het opbouwen van een aanvullend pensioen kunt u toch zorgen voor een financieel goede oude dag. Dit kunt u op uw eigen tempo doen door bijvoorbeeld een lijfrentepensioen op te bouwen. Uw adviseur kan u hierin adviseren.

Bent u niet in Nederland geboren?

Als u altijd in Nederland hebt gewoond, heeft u recht op een volledige AOW-uitkering. Nederlanders die niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond, hebben mogelijk geen recht op een volwaardige AOW-uitkering. Dit financiële tekort is op te vangen tijdens de werkzame periode, maar begin er wel op tijd mee. U kunt vanaf je 60e geen groot tekort meer inlopen.

Verzeker ook de gevaren van het jong overlijden

Uw pensioen moet goed geregeld zijn, maar houd ook rekening met het scenario dat u uw pensioen niet haalt. Het te jong overlijden zorgt vaak voor geldzorgen voor degenen die u achterlaat. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u zorgen voor een eenmalige uitkering waarmee de hypotheek grotendeels kan worden afbetaald. Of het gezin houdt geld achter de hand om een teruggang in inkomen op te vangen.

Terug naar het overzicht