+31 (0)187 491 755
Doorlopende reisverzekering op vakantie

Doorlopende reisverzekering op vakantie

  • Home
  • Nieuws
  • Doorlopende reisverzekering op vakantie
24/7 schade melden

Doorlopende reisverzekering op vakantie

Niets is zo belangrijk als een zorgeloze vakantie en een reisverzekering kan u daarbij helpen. Maar hoe weet u welke u moet kiezen en waar u op moet letten?


U gaat een paar weekjes onbezorgd op vakantie naar de zon. Waarschijnlijk wordt u niet het slachtoffer van een diefstal en overkomt u medisch niets, maar dat weet u natuurlijk niet zeker. Dus kunt u maar beter verzekerd zijn tegen calamiteiten. Een reisverzekering biedt de oplossing, maar welke kiest u en waar moet u op letten?

Tijdens de vakantie dreigen er gevaren waar u niet bij stilstaat. Uw bagage kan gestolen worden, maar u kunt bijvoorbeeld ook erg ziek worden tijdens de vakantie. Of uw naasten overkomt thuis iets, waardoor u met spoed terug moet vliegen naar Nederland. Zonder een reisverzekering draagt u deze kosten zelf. U kunt kiezen voor een eenmalige reisverzekering of voor de doorlopende reisverzekering.

Waarom kunt u echt niet zonder een reisverzekering?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een reisverzekering alleen zin heeft voor een wintersportvakantie. Dat is een groot misverstand. Ook tijdens een zonvakantie dreigen er gevaren. De dekking is veel ruimer dan alleen maar vergoeding van diefstal van uw spullen. U maakt bijvoorbeeld kosten omdat u door een brand het hotel uit moet. Of u heeft een blessure opgelopen tijdens een wandeling in een heuvelachtig gebied. De repatriëring door een helikopter kan duur uitpakken. De reisverzekering vergoedt dit soort kosten. Ook geld kunt u meeverzekeren en bijvoorbeeld ook de auto waarmee u op vakantie gaat.  

Wanneer kiezen voor de doorlopende reisverzekering?

Voor een vakantie van één weekje naar de zon bent u wat betreft de kosten beter uit met de aflopende reisverzekering. Voor een langere vakantie kan de doorlopende reisverzekering al uit. Deze polis biedt dekking gedurende de dagen dat u op vakantie bent. Een doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking. Dus niet alleen tijdens uw vakantie naar de zon, maar ook tijdens de stedentrip en een week in een bungalowpark in de kerstvakantie. De verzekering biedt ook dekking voor de wintersport, maar neem voor de wintersport wel even contact met ons op. De doorlopende reisverzekering moet namelijk ook dekking bieden tijdens het skiën of andere wintersporten.

Ook vakanties van andere gezinsleden zijn verzekerd

Gaat uw thuiswonende zoon of dochter op vakantie? Ook dan biedt de doorlopende reisverzekering dekking. Uiteraard moeten ze bij het afsluiten van de reisverzekering wel meegenomen worden. Ook voor één overnachting in een hotel of een B&B biedt de verzekering dekking.

Terug naar het overzicht