+31 (0)187 491 755
Betaalt u te veel voor uw lening?

Betaalt u te veel voor uw lening?

24/7 schade melden

Betaalt u te veel voor uw lening?

Doordat de rentes flink zijn gezakt de afgelopen jaren, is de kans groot dat u geld kunt besparen door over te sluiten.


Een lening kunt u oversluiten naar een geldverstrekker met een lagere rente. Is dit voor u aantrekkelijk en hoe groot kan de besparing zijn?

De verschillen in verschuldigde rentes zijn tussen de diverse aanbieders van leningen groot. Is uw huidige lening te duur en wilt u besparen op de rentelasten? Dat kan door het overstappen naar een geldverstrekker met een lagere rente. Het voordeel ziet u niet altijd terug in de maandlasten, maar het aflossen zal dan in ieder geval wel sneller gaan. De lening aflossen geeft u maandelijks weer meer financiële ruimte.

Betaalt u nog 10 procent of meer?

Vooral voor leningen die langer geleden afgesloten zijn betaalt u vaak een te hoge rentevergoeding. Bij een persoonlijke lening betaalt u de lening af binnen een bepaald aantal jaren. Een doorlopend krediet blijft langere tijd doorlopen. Vooral voor de doorlopende kredieten die al vele jaren geleden afgesloten zijn betaalt u vaak een torenhoge rente. Een rente van 10 tot zelfs 12 procent komt nog steeds vaak voor, maar dat is echt niet meer nodig door de lage rentes van dit moment. Zorg dat u van te dure kredieten afkomt.

Een rente van 8 procent of iets minder is haalbaar

Geldverstrekkers bepalen zelf de hoogte van de rente die ze rekenen. Bij hogere kredietbedragen is een rente onder de 8 procent mogelijk. Voor een krediet van 25.000 euro betaalt u gemiddeld een lagere rente dan voor een krediet van 10.000 euro. Maar ook kleine kredieten kunnen vaak goedkoper.

Sneller aflossen door een lagere rente

De maandlast in een doorlopend krediet is een bepaald percentage van de opnamelimiet. Het gaat bijvoorbeeld om 2 procent. Uitgaande van een lening van 10.000 euro betaalt u maandelijks dus 200 euro. Eerst wordt de verschuldigde rente berekend en de rest van het bedrag wordt gebruikt voor de aflossing. Als u het krediet oversluit naar een lening met een lagere rente, betaalt u iedere maand dus meer af op de schuld. Ondanks de lagere rente blijft u dus mogelijk wel 200 euro per maand betalen, maar u bent wel sneller van de schuld af.

Meerdere leningen aflossen en de schulden bundelen

Zeker als u kredieten heeft bij meerdere partijen heeft het oversluiten zin. Vooral leningen bij winkeliers en op creditcards zijn duur. Kies er liever voor om alle schulden in één contract te zetten. Dit is vaak goedkoper en het brengt ook meer overzicht. Vergeet ook de kosten van het rood staan niet. Het gaat vaak maar om geringe bedragen, maar de rentevergoeding over deze schulden bedraagt meestal wel meer dan 10 procent. Dat is zonde van het geld.

De schuld moet wel te bundelen zijn bij één partij, maar daar kunt u alleen achter komen door het overzetten in gang te zetten. Laat u hierin goed adviseren.

Terug naar het overzicht