+31 (0)187 491 755
Bereken zelf uw maximale hypotheek

Bereken zelf uw maximale hypotheek

24/7 schade melden

Online kunt u berekenen hoeveel hypotheek u maximaal op uw inkomen kunt krijgen. Maar welke gegevens zijn hierbij van belang en waar vindt u deze? 

Voordat u op huizenjacht gaat moet u eerst weten wat u kunt lenen. U kunt wel huizen bekijken van 400.000 euro, maar dat heeft weinig zin als u het toch niet kunt financieren. Bij het online berekenen van de maximale hypotheek wordt allerlei informatie opgevraagd. Wij leggen uit hoe u online indicatief de maximale hypotheek kunt berekenen.

Met welk inkomen kunt u rekenen?

Voor het berekenen heeft u uw bruto jaarinkomen nodig. Hier kunt u het bedrag opgeven wat u in totaal aan inkomen verwacht voor het jaar 2023. Neem hierin geen overwerk mee en andere extraatjes die niet vast zijn. Een vaste onregelmatigheidstoeslag rekent u dus mee, maar een eenmalige jubileumuitkering niet. U kunt er ook voor kiezen om niet het volledige inkomen mee te tellen. U houdt er bijvoorbeeld van om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan of u heeft een dure hobby? Door een extra marge aan te houden houdt u geld over voor dingen die belangrijk voor u zijn.

Inkomen van de partner meerekenen?

Vaak komt u er niet onderuit om ook het inkomen van uw partner mee te rekenen bij het kopen van een huis. Huizen zijn namelijk dermate duur dat u vaak wel een tweede inkomen nodig heeft. Samenwoners in een prille relatie kunnen ervoor kiezen om toch op zoek te gaan naar een huis op één inkomen. Mocht de relatie toch niet goed uitpakken, dan vormt de gekochte woning geen probleem.

Heeft u ook verplichte maandelijkse uitgaven?

Bepaalde vaste lasten hebben invloed op de hoogte van de maximale hypotheek. Hierbij spelen onder andere mee het rood kunnen staan op de lopende rekening, een studieschuld en in sommige gevallen ook een telefoonabonnement. Standaard kunt u waarschijnlijk rood staan, maar toch heeft het invloed op wat u kunt lenen. Dit kan een paar duizend euro schelen. Tegenwoordig is een auto met private lease populair. Ook dit weegt mee en heeft een grote invloed op wat u maximaal kunt lenen. Neem alle lasten wel mee bij het maken van een proefberekening. Zo voorkomt u latere teleurstellingen.

Passen de hypotheeklasten ook echt in uw budget?

Bij het berekenen van de maximale hypotheek op uw inkomen krijgt u een indruk waartoe de geldverstrekker bereid is. Een nog veel belangrijkere vraag is of u de maandlasten ook echt kunt ophoesten. In de berekeningstool krijgt u ook al een globale indruk van de hoogte van de maandlasten. Voor een echt goed advies kunt u terecht bij één van onze hypotheekadviseurs.

Terug naar het overzicht